Ligging
Centraal Wonen Stevenshof staat in de bocht van de Joke Smitstraat in Leiden, met uitzicht op het wijkpark en de waterspeelplaats, op minder dan vijf minuten lopen van NS-station De Vink en een kwartiertje fietsen van de Leidse binnenstad.
Een groot winkelcentrum met o.a. twee supermarkten, 2 drogisterijen en Gall & Gall, ligt op loopafstand. Vanaf de bovenste verdiepingen kun je de duinen zien.

  

Gebouw
De woningen zijn gegroepeerd aan weerszijden van een centraal trappenhuis. Het gebouw omvat vier woonlagen. Het sluit aan de zijkanten aan op rijtjeshuizen.


Gemeenschappelijke voorzieningen

Achter het gebouw ligt een grote centrale tuin met zandbak, klimrek en twee fietsenbergingen. Op de begane grond is een gemeenschappelijke centrale ruimte met huiskamer en grote open keuken.
Tevens staat hier een piano en tafels en stoelen die op verschillende manieren zijn te schikken.
We beschikken ook over een tafeltennistafel waar de jeugd gretig gebruik van maakt.
Alle woningen zijn binnendoor bereikbaar via het trappenhuis of de glazen gang aan de voorkant. Er is geen lift. Er is geen gemeenschappelijke logeerkamer.
De electriciteit is deels afkomstig van zonnepanelen

 

Woningen
Het gebouw omvat 15 woningen. Elke woning heeft zijn eigen douche, toilet, (meestal open) keuken, brievenbus en deurbel. Alle woningen zijn aangesloten op elektriciteit, gas, water en stadverwarming (warm water en CV).
Naast de 15 woningen maakt ook het eerste rijtjeshuis links van ons pand deel uit van Centraal Wonen. Gewoon omdat het gezin, na te zijn verhuisd, graag deel bleef uitmaken van Centraal Wonen Stevenshof, omdat de uitgangspunten van Centraal Wonen hen bevallen.


Overzicht woningen (gegevens juli 2008)

Aantal Type                                                         Aantal                kamers Oppervlakte
1 Appartement begane grond  4 87,2 m
4 Appartement op 1e/2e verdieping 2 54,4 m2
2 Appartement op 4e verdieping 2 54,7 m2
2 Appartement op 3e verdieping 4 76,7 m2
2 Massionnettes op 1e/2e verdieping 3 85,1 m2
2 Eensgezinswoning 5 84,5 m2
2 Eensgezinswoning 5 90,2 m2
1 Eensgezinswoning naast het grote pand 5  


Alle woningen zijn huurwoningen en in bezit van Portaal Leiden. Het betreft hier sociale huurwoningen en geen vrije vestiging. Het reglement van Portaal is voor alle woningen van toepassing.